adelfothta

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, Η Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου «Ο Ταξιάρχης», τέλεσε την Καθιερωμένη Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, υπέρ υγείας των μελών της Αδελφότητας και των απανταχού Μεγαρευμιωτών, στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, στην Νέα Σμύρνη.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε συγκέντρωση στην αίθουσα της Αδελφότητας, Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξανασμίξουν και να θυμηθούν για άλλη μία φορά ωραίες παλιές στιγμές, από την αγαπητή τους γενέτειρα, το Μέγα Ρεύμα, πάντα μέσα σε ένα κλίμα νοσταλγίας, συγκίνησης αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον. 

Με αφορμή τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών η Πρόεδρος της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης" απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

"Αγαπητά μας μέλη, φίλοι και φίλες της Αδελφότητας,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας μας σας καλωσορίζω και εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους. Χρόνια Πολλά στο αγαπημένο μας χωριό το Μέγα Ρεύμα, Χρόνια Πολλά στους απανταχού Μεγαρευμιώτες, χρόνια πολλά σε όσους γιόρταζαν, πάντα με Υγεία, Χαρά και Αγάπη. Η Χάρη του ΤΑΞΙΆΡΧΗ να μας ευλογεί και να μας προστατεύει πάντα. Δυστυχώς και φέτος δεν καταφέραμε να γιορτάσουμε στο αγαπημένο μας χωριό μια και η εκδρομή που είχε προγραμματιστεί ακυρώθηκε.

Η σημερινή εκδήλωση έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους μας, μια και βρισκόμαστε να γιορτάσουμε για πρώτη φορά μετά από τόσο καιρό. Η παρουσία τόσο των μελών όσο και των εκλεκτών φίλων, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Το ενδιαφέρον, η αγάπη και οι αναμνήσεις για το παρελθόν σε τούτον εδώ τον χώρο, μας ενώνουν καθώς μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό « η αγάπη για το χωριό μας το Μέγα Ρεύμα».

Η προσφορά στον Σύλλογο είναι πάντα εθελοντική, πάνω από συμφέροντα και προσωπικά οφέλη. Η Αδελφότητα δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει εξ αδιαιρέτου σε όλα της τα μέλη. Ενδεχόμενες αντιπαραθέσεις, προπάντων όμως η αδιαφορία οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα. Το να παραμένει κάποιος απλός θεατής και κριτής – καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος- δεν έχει πραγματικά, στο σήμερα που ζούμε, κανένα νόημα.

Η Αδελφότητα μας, μας θέλει όλους τους ΜΕΓΑΡΕΥΜΙΩΤΕΣ κοντά της, για να είναι δυνατή, και πρώτα απ’ όλα τους ΝΕΟΥΣ μας για να υπάρχει συνέχεια, μα πιστέψτε μας, πως χωρίς τους νέους μας, μέλλον δεν θα υπάρχει για την Αδελφότητα.

Γι’ αυτό κάνουμε έκκληση στα νέα παιδιά στα παιδιά μας, που έχουν πολύ καλές ιδέες και ανοιχτά μυαλά, ζητάμε να μας δώσουν ιδέες και οτιδήποτε εποικοδομητικό σκέφτονται. Συνεργασία λοιπόν και βοήθεια… Αυτό χρειάζεται η Αδελφότητα μας! για να γίνουν κληρονόμοι, δικαιούχοι και διάδοχοί μας; Και σιγά σιγά να αναλάβουν τα σκήπτρα και οι παλαιοί μέσω της όποιας εμπειρίας τους, θα είναι, όταν τους χρειαστούν, κοντά τους σε οποιαδήποτε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν...

Επίσης έκκληση κάνουμε στα άτομα που υπηρέτησαν την Αδελφότητα κατά σειρά ετών, και άφησαν πίσω τους πολύ μεγάλο έργο, και αυτήν την στιγμή είναι στην......απέξω ,,,(για πολλούς και διαφόρους λόγους) ας τα ξεχάσουν όλα και ας ξανάρθουν κοντά στην Αδελφότητα μαζί με τα παιδιά τους, που τόσο πολύ τους χρειαζόμαστε,... είναι όλοι τους άξιοι έως πανάξιοι....και όπως λέει κι ο λαός...

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ και να κλείσω με μια πρόβλεψή που ίσως να αποτελεί για μας προσωπικά ΕΥΓΕΝΗ ΠΟΘΟ, λέγοντας ότι ο Σύλλογός μας έχει κάνει πολλά μέχρι τώρα ΑΛΛΑ είναι πολλά περισσότερα αυτά που πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα. Για να πετύχει όμως αυτό χρειάζεται η παρουσία και βοήθεια όλων. Ελάτε να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συλλόγου μας για να υπάρξει συνέχεια.

Στο πρόσωπο του εκάστοτε προέδρου του ΔΣ, τιμούμε και ευχαριστούμε όλους εκείνους που με την προσφορά , τον κόπο τους και τη δράση τους, οδήγησαν την Αδελφότητα μέχρι σήμερα."

Παρακολουθείστε το βίντεο από τη Θεία Λειτουργία.

Παρακολουθείστε το βίντεο από την ομιλία της Προέδρου.

Καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Εορτασμός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (13 Νοε, 2022)

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στον Εορτασμό, μιας και αυτό αποδεικνύει την υποστήριξη τους στις δράσεις και τις ενέργειες της Αδελφότητας, αλλά και τη διάθεση τους να ανταμώνουν με τους συγχωριανούς τους.

Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με υγεία, Η χάρη του Ταξιάρχη να προστατεύει όλο τον κόσμο.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης"

Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη 171 21, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο/Φαξ: (+30) 210 93 30 607

Email: megarevma.taxiarhis@gmail.com

Website: www.megarevma.gr

Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

Email: info@megalorevma.org

Website: www.megalorevma.org

koinothta new