adelfothta

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου «Ο Ταξιάρχης», με βαθιά θλίψη μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του ΗΛΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΗ, τέως Δραστήριου Προέδρου της Αδελφότητας Μεγάλου Ρεύματος και επί σειρά ετών μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, εις ένδειξη τιμής για το ήθος και την πολυετή προσφορά του στην Αδελφότητα και γενικά για όλη την ομογένεια των Κωνσταντινουπολιτών συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε:

  1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
  2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον ομόγλωσσο τύπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

Επικήδειος λόγος

Δείτε πιο κάτω τον επικήδειο λόγο που προσφώνησε η αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Τούλα Μουζάκα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου:

"Όταν καθόμαστε σ’ ένα λιμάνι πού ‘χει μπροστά του ανοιχτό πέλαγος και βλέπουμε ένα καράβι να λύνει τα σχοινιά που το κρατούν στο λιμάνι και να αναχωρεί, εμείς που είμαστε στην παραλία, το βλέπουμε να ξεμακραίνει στον ορίζοντα και σιγά-σιγά να μικραίνει. Να χάνεται τμηματικά και τελικώς κάποια στιγμή να εξαφανίζεται ολόκληρο από τα μάτια μας. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι παρ’ ότι εμείς δεν το βλέπουμε, εκείνο συνεχίζει το ταξίδι του.

Αγαπημένε μας Ηλία, μπήκες στο καράβι της ζωής σου, έλυσες τα σχοινιά και έφυγες. Έφυγες για την άλλη πλευρά της πραγματικότητάς, για την μόνη πραγματική πραγματικότητα.

Η ζωή είναι ένα σχολείο. Η απώλεια είναι ένα βασικό μάθημα του σχολικού προγράμματος. Όσο και αν το θέλουμε δεν γίνεται, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την απώλεια. Ο θάνατος αγαπημένου μας προσώπου είναι σίγουρα από τις πιο σπαραξικάρδιες εμπειρίες της ζωής.

Ηλία, ήσουν πάντα ένας άνθρωπος της προσφοράς στα κοινά της Ομογένειας με ψυχική δύναμη και δυναμισμό, γεμάτος σεβασμό και αξιοπρέπεια. Υπήρξες υπόδειγμα ήθους, δίκαιου και εργατικού ανθρώπου, οικογενειάρχη και αφοσιωμένου υπερασπιστή των δικαίων της Ρωμιοσύνης. 

Από νεαρή ηλικία υπήρξες μια άριστη φυσιογνωμία Κωνσταντινουπολίτη, με ιδιαίτερο συναισθηματισμό, αγάπη και προσφορά για την Πόλη, τη γενέτειρα σου το Νηχώρι καθώς επίσης και την Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος όπου υπηρέτησες με ιδιαίτερο ζήλο για πολλά χρόνια.

Με την εγκατάσταση σου στην Αθήνα δεν έμεινες αδρανής. Υπηρέτησες επί σειρά ετών, με πάθος την Αδελφότητα μας, αρχικά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και στην συνέχεια ως Πρόεδρος. Κράτησες μια σταθερή γέφυρα μεταξύ της Κοινότητας του Μεγάλου Ρεύματος και των εκπατρισθέντων παιδιών της. Πάντα καλούσες τους παλιούς να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν για να κρατηθούν ζωντανές οι παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα της γενέτειρα μας.

Η Αγωνιστική σου αξιοπρέπεια και προσφορά, η αναγνώριση της πολύμορφης δράσης σου, η αγάπη και η εκτίμηση όλων μας για σένα, ας είναι μικρή παρηγοριά για τη σύντροφο της ζωής σου, τα παιδιά σου και τις οικογένειες τους.

Θα σε σκεφτόμαστε και θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Αιωνία η μνήμη σου Αδελφέ μας."

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου «Ο Ταξιάρχης»

Τούλα Μουζάκα Αναστασίου - Αντιπρόεδρος

Στοιχεία επικοινωνίας

Αδελφότητα Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος Βοσπόρου "Ο Ταξιάρχης"

Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη 171 21, Αθήνα, Ελλάδα

Τηλέφωνο/Φαξ: (+30) 210 93 30 607

Email: megarevma.taxiarhis@gmail.com

Website: www.megarevma.gr

Κοινότητα Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος

Satış Meydanı, 34347 Arnavutköy, Beşiktaş, Istanbul, Turkey

Τηλέφωνο: (+90) 212 26 35 744

Email: info@megalorevma.org

Website: www.megalorevma.org

koinothta new